Stekt kycklingfilé med rostad potatis, tzatziki och fetaostsallad
Utan gluten

Stekt kycklingfilé med rostad potatis

tzatziki och fetaostsallad
4 (1127)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Rödvinsvinäger
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 499 kcal
  • Fett: 17 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Protein: 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Dela potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
Grovriv gurka. Pressa ur lite av vätskan och lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, olivolja, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Krydda kycklingfilé med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över kycklingen på plåten med potatis. Tillaga klart i ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Smula fetaost. Lägg allt på ett fat. Blanda med lite olivolja, salt, nymald svartpeppar och rödvinsvinäger.
Servera stekt kycklingfilé med rostad potatis, tzatziki och fetaostsallad.
Smaklig måltid!