Katalansk räksoppa med fänkål, saffran och surdegsbröd
Laktosfri

Katalansk räksoppa

med fänkål, saffran och surdegsbröd
4.26 (118)
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Fänkål
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Saffran
1 förp
Rökt chilimix
½ tsk
Torkad timjan
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Vitvinsvinäger
½ tsk
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Surdegsbaguette
1 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
677 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
85 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att rökt chilikrydda är stark, smaka dig fram till önskad hetta.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Hacka bananschalottenlök. Finstrimla fänkål. Tärna tomat. Häll av räkor. 
Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök och fänkål ca 3 min. Krydda med saffran, rökt chilikrydda (efter egen smak), torkad timjan och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner krossade tomater, vitvinsvinäger, flytande honung, vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda majonnäs med vitvinsvinäger och pressad vitlök i en liten skål. Smak av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Fördela räkorna i botten på djupa tallrikar och häll på soppan. Toppa med tärnad tomat. Servera med aioli och nygräddad surdegsbaguette. 
Smaklig måltid!