Katalansk räksoppa med fänkål, saffran och baguette
Laktosfri

Katalansk räksoppa med fänkål, saffran och baguette

4.15 (562)
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vitvinsvinäger
  • flytande honung
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Fänkål
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Saffran
1 förp
Chipotlekrydda
½ tsk
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Vitvinsvinäger
½ tsk
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Surdegsbaguette
1 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 666 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 84 g
  • Protein: 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chipotlekryddan är stark, smaka dig fram till önskad hetta.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Hacka bananschalottenlök. Finstrimla fänkål. Tärna tomat. Häll av räkor. 
Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök och fänkål ca 3 min. Krydda med saffran, chipotlekrydda (efter egen smak), torkad timjan och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner krossade tomater, vitvinsvinäger, flytande honung, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda majonnäs med vitvinsvinäger och pressad vitlök i en liten skål. Smak av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Fördela räkorna i botten på djupa tallrikar och häll på soppan. Toppa med tärnad tomat. Servera med aioli och nygräddad surdegsbaguette. 
Smaklig måltid!