Öppen lasagne a la bolognese med parmesan och persilja

Öppen lasagne a la bolognese med parmesan och persilja

4.34 (265)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • flingsalt
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • smör
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vetemjöl
Lasagneplattor
130 g
(Ägg, Vete, Laktos)
Parmesanost
½ bit
(Mjölk)
Olivolja
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
½ tsk
Sambal oelek
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Parmesanost
½ bit
(Mjölk)
Bladpersilja
20 g
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Balsamvinäger
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
615 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
55 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten med lite olivolja i en rymlig kastrull till pastakoket (punkt 6).
Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs gul lök, vitlök och nötfärs ca 4 min, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt tomatpuré, torkad oregano, torkad timjan, sambal oelek och konserverade körsbärstomater. Sjud ca 10 min, smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Grovriv all parmesanost, lägg undan hälften till servering. Grovhacka bladpersilja. Smält lite smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl och vispa ner mjölk, lite i taget. Koka upp och sjud ca 5 min. Vispa regelbundet så såsen inte bränns vid (såsen skall bli tjock).
Lägg den hackade persiljan i en mixerbunke (spar lite till servering) tillsammans med den rivna osten. Häll sedan ner hälften av den varma såsen i mixerbunken och mixa samman med stavmixer. Rör ner resten av såsen och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Blanda ruccola med balsamvinäger, olivolja, lite flingsalt och nymald svartpeppar i en salladsskål.
Dela lasagneplattorna på hälften. Koka lasagneplattorna 3 min. Häll av i durkslag. 
Varva lasagneplattor, bolognese och parmesansås på två tallrikar. Avsluta med bladpersilja och riven parmesan på toppen av den öppna lasagnen. Servera tillsammans med ruccolasallad.
Smaklig måltid!