Kalkonfärsbiffar med tomat, fetaost och tzatziki

Kalkonfärsbiffar med tomat, fetaost

och tzatziki
4.34 (388)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • tomatpuré
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • flytande honung
Couscous
125 g
(Vete)
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Kalkonfärs
300 g
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
½ msk
Salt
2 krm
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Torkad oregano
1 tsk
Gurka
½ st
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gurka
½ st
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
½ msk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 615 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Saknar du en ugnsfast stekpanna? Lägg över biffarna i en ugnsform och följ receptet.

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Lägg kalkonfärs i en bunke. Blanda med torkad oregano, tomatpuré, salt, sambal oelek, 1 pressad vitlöksklyfta och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar. 
Halvera cocktailtomater. Krossa de 2 resterande vitlöksklyftorna lätt med en kniv. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Fräs de krossade vitlöksklyftorna ca 3 min för att ge smak till oljan. Lyft bort vitlöken. Bryn biffarna runt om i vitlöksoljan, tills de fått fin färg.
Toppa biffarna med cocktailtomaterna och torkad oregano. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Blanda gurka, matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Lägg mixsallad i en salladsskål. Dressa med lite vitvinsvinäger, honung, salt och nymald svartpeppar.
Strö smulad fetaost över kalkonfärsbiffarna. Servera med couscous, sallad och tzatziki.
Smaklig måltid!