Laktosfri
Utan gluten
Vietnamesisk sallad med knaperstekt fläskfärs
mynta, chili och löskokt ägg4.3 (105)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Selleri·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- olja
Jasminris
135 g
Ägg
2 st
Röd chili
½-1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja
2 msk
Blekselleri
100 g
Morot
1 st
Gurka
1 st
Mynta
20 g
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Japansk soja
1 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 737 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 72 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Koka upp vatten i en liten kastrull. Koka ägg ca 6 min. Häll av och spola kallt.
Finstrimla röd chili (se tips). Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Pressa ur saften i en skål och blanda med limeskal, chili, pressad vitlök, socker och japansk soja.
Skiva selleri tunt. Hyvla tunna remsor av moroten och gurkan med en potatisskalare. Plocka bladen från myntan. Lägg allt i en skål och blanda med hälften av dressingen.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs frasig, ca 6 min. Tillsätt pressad vitlök, malen ingefära och japansk soja, fräs ytterligare 1 min.
Skala och halvera ägget. Lägg upp ris i två djupa tallrikar. Toppa med sallad, knaperstekt fläskfärs och löskokt ägg. Servera med resten av dressingen.
Smaklig måltid!