Laktosfri
Kalkonfärsbullar med pasta arrabbiata
och zucchiniNytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Torkad timjan
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Dijonsenap
2 tsk
Svartpeppar
Olivolja
Zucchini
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Chili flakes
2 krm
Mezze maniche rigate
170 g
Ruccola
30 g
Riven parmesan
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 670 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 5.
Finhacka bananschalottenlök och lägg i en rymlig bunke. Blanda ner kalkonfärs, salt, torkad timjan, torkad oregano, dijonsenap och nymald svartpeppar.
Tärna zucchini. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek zucchinin ca 2 min, tills den fått färg. Pressa ner vitlök och stek ytterligare ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Smaka av med chili flakes till önskad styrka. Låt sjuda till servering.
Forma färsen till ca 8 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna ca 7 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen. Riv parmesan.
Häll av pastan och blanda med pastasåsen. Servera pasta arrabbiata och kalkonfärsbullar toppade med ruccola och riven parmesan.
Smaklig måltid!