Kalkonfärsbullar med pasta arrabbiata och zucchini
Laktosfri

Kalkonfärsbullar med pasta arrabbiata

och zucchini
Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Torkad timjan
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Dijonsenap
2 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Svartpeppar
Olivolja
Zucchini
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Chili flakes
2 krm
Mezze maniche rigate
170 g
(Vete)
Ruccola
30 g
Riven parmesan
20 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
670 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 5.
Finhacka bananschalottenlök och lägg i en rymlig bunke. Blanda ner kalkonfärs, salt, torkad timjan, torkad oregano, dijonsenap och nymald svartpeppar.
Tärna zucchini. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek zucchinin ca 2 min, tills den fått färg. Pressa ner vitlök och stek ytterligare ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Smaka av med chili flakes till önskad styrka. Låt sjuda till servering.
 Forma färsen till ca 8 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna ca 7 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen. Riv parmesan.
Häll av pastan och blanda med pastasåsen. Servera pasta arrabbiata och kalkonfärsbullar toppade med ruccola och riven parmesan. 
Smaklig måltid!