Sushi tacos med avokado, räkor, wasabi och noriark

Frida Ronge

Utan gluten

Sushi tacos med avokado, räkor, wasabi och noriark

Nytt recept
Under 50 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • socker
  • vatten
Risvinäger
¼ dl
Socker
½ msk
Salt
½ tsk
Sushiris
2 dl
Vatten
1 ¾ dl
Röd chili
½ st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Salladslök
1 förp
Gemsallad
1 förp
Avokado
1 st
Gurka
1 st
Mynta
20 g
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Noriblad
5 st
Wasabi
30 g
(Mjölk, Sojabönor, Senap, Laktos)
Inlagd ingefära
1 burk
Japansk sojasås
1 påse
(Sojabönor)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
829 kcal
Fett:
34 g
Kolhydrater:
105 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm upp risvinäger, socker och salt i en liten kastrull. Låt svalna.
Tvätta riset under kallt rinnande vatten ca 10 min. Låt sedan riset stå och dra i kallt vatten ca 30 min. Häll av och lägg riset i en tjockbottnad kastrull. Häll på vatten. Täck kastrullen med plastfolie så att det täcker ordentligt runt kanterna och sätt på ett lock. Koka upp på hög värme ca 1 min, dra sedan ner värmen till lägsta temperaturen. Sjud under lock ca 20 min. Dra från värmen och låt kastrullen med plastfolie vila ca 10 min.
Lägg riset i en plastbunke. Blanda försiktigt ner ca 1/4 dl sushi su med en slickepott. Blanda försiktigt så att riskornen separerar från varandra. Riset klibbar ihop igen efter någon minut.
Finhacka röd chili och lägg i en liten skål. Tänk på att färsk chili kan variera i styrka, för en mildare sås går det bra att ta bort fröna och de vita hinnorna. Blanda ner majonnäs, pressad vitlök och salt i skålen.
Strimla salladslök. Plocka salladsbladen. Skär avokado och gurka i avlånga skivor. Grovhacka mynta. Häll av räkorna och dela noribladen på mitten.
Lägg upp wasabi, inlagd ingefära och japansk soja i skålar. Rulla ihop noribladen till strutar. Servera alla tillbehör i noriblad som tacos.
Smaklig måltid!