Citrongrillad fläskkarré med fransk potatissallad
Utan gluten

Citrongrillad fläskkarré

med fransk potatissallad
Rätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • olja
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Citron
1 st
Salladslök
1 förp
Rött äpple
1 st
Tomat
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad timjan
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Bladpersilja
20 g
Skivad fläskkarré
300 g
Salt
Svartpeppar
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 544 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Protein: 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Om du vill grilla tänd grillen.
 Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
Tvätta citron ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Finstrimla salladslök, grovhacka bladpersilja, tärna äpple och tomat. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner matyoghurt, dijonsenap, vitvinsvinäger, torkad timjan, pressad vitlök och salt.
 Ringla lite olja över skivad fläskkarré och krydda med salt och nymald svartpeppar. Grilla eller stek köttet i en stekpanna ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt. Halvera den använda citronen och grilla eller stek med snittytan nedåt någon minut. 
Blanda ner rostad potatis i salladsskålen med dressing. Pressa grillad citron över det nygrillade köttet.  
Servera citrongrillad fläskkarré med fransk potatissallad.
Smaklig måltid!