Utan gluten
Kalkonwok med röd chili
limedressad kålrabbi och sojamajonnäs3.91 (308)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
Majonnäs
½ dl
Japansk soja
½ msk
Rödlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Lime
½ st
Kalkonfärs
300 g
Olja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja
1 msk
Socker
1 tsk
Vatten
¾ dl
Jasminris
135 g
Kålrabbi
1 st
Lime
½ st
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 731 kcal
- Fett:
- 35 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta! Det går även att servera chilin vid sidan.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva rödlök. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Kärna ur och skiva röd chili tunt (se tips!).
Skala kålrabbi och skär i tunna stavar. Lägg i en skål. Blanda med pressad saft från halva limen och lite salt.
Lägg majonnäs i en skål. Blanda med japansk soja.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek kalkonfärs, hälften av den röda chilin (se tips) och pressad vitlök ca 5 min, tills kalkonfärsen är frasig och helt genomstekt.
Rör ner rödlök, limeskal, pressad saft från halva limen, japansk soja, socker och vatten i pannan. Smaka eventuellt av med lite mer soja.
Servera kalkonwok med jasminris, limedressad kålrabbisallad och sojamajonnäs. Toppa med resten av den röda chilin.
Smaklig måltid!