Kalkonwok med röd chili, limedressad kålrabbi och sojamajonnäs
Utan gluten

Kalkonwok med röd chili

limedressad kålrabbi och sojamajonnäs
3.91 (308)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor)
Rödlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Lime
½ st
Kalkonfärs
300 g
Olja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Socker
1 tsk
Vatten
¾ dl
Jasminris
135 g
Kålrabbi
1 st
Lime
½ st
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
731 kcal
Fett:
35 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta! Det går även att servera chilin vid sidan.

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skiva rödlök. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Kärna ur och skiva röd chili tunt (se tips!).
 Skala kålrabbi och skär i tunna stavar. Lägg i en skål. Blanda med pressad saft från halva limen och lite salt.
 Lägg majonnäs i en skål. Blanda med japansk soja.
 Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek kalkonfärs, hälften av den röda chilin (se tips) och pressad vitlök ca 5 min, tills kalkonfärsen är frasig och helt genomstekt.
Rör ner rödlök, limeskal, pressad saft från halva limen, japansk soja, socker och vatten i pannan. Smaka eventuellt av med lite mer soja.
Servera kalkonwok med jasminris, limedressad kålrabbisallad och sojamajonnäs. Toppa med resten av den röda chilin.
Smaklig måltid!