Utan gluten
Laktosfri
Ugnsbakad lax med wokade grönsaker och lime
3.79 (159)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- kycklingbuljong
- olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Laxfilé
300 g
Salt
2 krm
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Lime
1 st
Olja
Kokosmjölk
½ förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Flytande honung
½ msk
Majsstärkelse
½ msk
Vatten
1 msk
Salt
Svartpeppar
Jasminris
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 681 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 66 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär laxfilé i portionsbitar och krydda med salt. Lägg i en smord ugnsform med skinnsidan nedåt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills laxen är klar.
Skär broccoli i buketter. Strimla röd paprika. Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet.
Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna och fräs alla grönsaker ca 3 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten, smulad kycklingbuljong och honung. Blanda majsstärkelse och vatten, rör ner i pannan. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Strö över rivet limeskal och pressa ner saft från halva limen i pannan. Klyfta resten av limen.
Servera ugnsbakad lax med nykokt ris, wokade grönsaker och limeklyfta.
Smaklig måltid!