Sushibowl med sojamarinerad lax, krispig kål, kålrotsgari och rostade sesamfrön

Frida Ronge

Laktosfri
Utan gluten

Sushibowl med sojamarinerad lax, krispig kål, kålrotsgari och rostade sesamfrön

4.64 (332)
Under 50 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • socker
  • vatten
Risvinäger
¼ dl
Socker
½ msk
Salt
½ tsk
Sushiris
2 dl
Vatten
1 ¾ dl
Ingefära
¾ bit
Vatten
1 dl
Risvinäger
1 dl
Socker
¾ dl
Salt
2 krm
Kålrot
200 g
Ingefära
¼ bit
Lime
1 st
Sesamolja
½ tsk
(Sesamfrön)
Japansk sojasås
1 påse
(Sojabönor)
Sushilax
180 g
(Fisk)
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Gurka
½ st
Krispsallad
1 st
Rödkål
100 g
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
562 kcal
Fett:
36 g
Kolhydrater:
35 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm upp risvinäger, socker och salt i en liten kastrull. Låt svalna.
Tvätta riset under kallt rinnande vatten ca 10 min. Låt sedan riset stå och dra i kallt vatten ca 30 min. Häll av och lägg riset i en tjockbottnad kastrull. Häll på vatten. Täck kastrullen med plastfolie så att det täcker ordentligt runt kanterna och sätt på ett lock. Koka upp på hög värme ca 1 min, dra sedan ned värmen till lägsta temperaturen. Sjud under lock ca 20 min. Dra från värmen och låt kastrullen med plastfolie vila ca 10 min.
Lägg riset i en plastbunke. Blanda försiktigt ner ca 1/4 dl sushi su med en slickepott. Blanda försiktigt så att riskornen separerar från varandra. Riset klibbar ihop igen efter någon minut.
Skala och finhacka ingefära. Koka upp vatten, risvinäger, socker och salt tills allt löser sig. Blanda ner ingefäran och låt svalna. Skala och hyvla kålrot med mandolin (har ni ingen mandolin, skär så tunt som möjligt med en vass kniv). Lägg i en skål och blanda med ingefärslagen. Låt marinera minst 20 min.
Blanda ca ½ msk finriven ingefära, pressad limesaft, sesamolja och japansk soja i en skål. Skär laxen i små kuber och blanda ner i marinaden. Ställ i kyl tills servering.
 Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
Skär gurka i lika stora bitar som laxen. Plocka krispsalladsblad. Finstrimla rödkålen eller hyvla den tunt på mandolin. Lägg kålen i iskallt vatten så att den blir krispig.
Lägg upp sushiris i skålar. Ringla över majonnäs och strö på rostade sesamfrön. Lägg marinerad lax i mitten av skålen och grönsaker runt om. Servera!
Smaklig måltid!