Snabb gazpacho med fetaost- och böntopping
Löpefri

Snabb gazpacho med fetaost- och böntopping

4.1 (61)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • olivolja
  • socker
  • salt
  • vatten
Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Röd paprika
1 st
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
1 msk
Socker
1 tsk
Salt
1 krm
Tomatsoppa
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Chili flakes
Vatten
Surdegspavé
½ förp
(Vete)
Svarta bönor
1 förp
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 536 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Protein: 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Med färdiglagad tomatsoppa som grund gör du snabbt en smakrik middag!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Värm surdegspavé mitt i ugnen enligt anvisning på förpackningen. Brödet som blir över går bra att frysa in!
Klyfta rödlök, tomat och röd paprika. Lägg allt i en mixerbunke och mixa försiktigt med stavmixer till en slät soppa.
Tillsätt vitvinsvinäger, olivolja, socker och salt. Rör ner väl kyld tomatsoppa. Smaka av med lite salt och chili flakes. Späd eventuellt med lite vatten till önskad konsistens.
Häll av och skölj svarta bönor. Lägg upp bönor och smulad fetaost i skålar.
Finhacka bladpersilja och strö över soppan. Servera gazpachon kall (eller värm hastigt i en kastrull) tillsammans med nygräddat bröd. Toppa med smulad fetaost och svarta bönor. 
Smaklig måltid!