Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Crispy glazed tofu
med asiatisk gurksallad3.78 (544)
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
- vitvinsvinäger
Tofu
230 g
Majsstärkelse
2 påse
Olja
2 tsk
Kinesisk wok- och dippsås
1 förp
Vatten
½ dl
Sesamfrön
1 msk
Snackgurka
1 st
Röd chili
⅓ st
Koriander
10 g
Socker
½ tsk
Sesamolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Lime
½ st
Jasminris
135 g
Lime
½ st
Koriander
10 g
Broccoli
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 651 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 87 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva snackgurka tunt på längden med en osthyvel. Finhacka röd chili (se tips!) och koriander. Blanda socker, sesamolja, vitvinsvinäger och pressad limesaft i en skål. Vänd ner gurka, koriander och röd chili i skålen.
Skär i ca 3x3 cm stora tärningar. Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd runt tofun. Hetta upp neutral olja i den använda wokpannan. Stek tofun runt om, tills den fått krispig yta och fin färg, ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper, spara pannan.
Skär broccoli i stora buketter. Finhacka vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en wok- eller stekpanna och stek broccolin ca 4 min på hög värme. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 30 sek. Smaka av med lite salt.
Torka ur den använda stekpannan. Tillsätt kinesisk wok- och dipsås och vatten. Koka upp och sjud ca 1 min. Tillsätt den stekta tofun och blanda runt. Strö över sesamfrön.
Klyfta resten av limen. Servera crispy glazed tofu med asiatisk gurksallad, wokad broccoli, nykokt ris och limeklyfta. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!