Tonkatsu - japansk fläskschnitzel med spetskålssallad, sesamfrön och sojayoghurt
4.26 (102)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- flytande honung
- olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Sesamfrön
1 msk
Lime
1 st
Ingefära
¼ bit
Spetskål
1 st
Sambal oelek
½ tsk
Olja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Japansk soja
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Ägg
1 st
Vetemjöl
1 dl
Panko
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Matyoghurt
1 dl
Japansk soja
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Basmatiris
150 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 781 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 94 g
- Protein:
- 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr varm stekpanna under omrörning, tills de har fått fin färg. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta limen till servering. Skala och finriv ingefära (ca ½ msk). Strimla spetskål.
Lägg spetskålen i en bunke. Blanda ner ingefära, limeskal, sambal oelek, neutral olja, flytande honung, vitvinsvinäger, japansk soja, salt och nymald svartpeppar. Smaka eventuellt av vid servering med mer salt och nymald svartpeppar. Toppa med rostade sesamfrön.
Skiva fläskkotlett i 4 tunna skivor. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp lätt med en gaffel. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Krydda fläskkotletten med salt och nymald svartpeppar. Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek tonkatsu ca 3 min per sida tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner japansk soja och sambal oelek.
Servera krispig tonkatsu med nykokt basmatiris, sojayoghurt, limeklyfta och spetskålssallad.
Smaklig måltid!