Chicken teriyaki wok med lime och broccoli
Utan gluten
Laktosfri

Chicken teriyaki wok med lime och broccoli

3.92 (859)
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
Jasminris
1 ¾ dl
Lime
1 st
Ingefära
¼ bit
Majsstärkelse
1 tsk
Japansk soja
½ dl
(Sojabönor, Vete)
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Broccoli
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Salt
2 krm
Kycklingfilé
300 g
Svartpeppar
Olja
2 msk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 648 kcal
  • Fett: 16 g
  • Kolhydrater: 77 g
  • Protein: 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finriv ingefäran (ca ½ msk). Lägg allt i en liten skål. Blanda med pressad saft från halva limen, majsstärkelse, japansk soja, vatten, vitvinsvinäger, socker och pressad vitlök. 
Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Klyfta bananschalottenlök tunt och klyfta den använda limen. Lägg allt åt sidan.
Skär kycklingfilé i tunna strimlor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek kycklingen ca 4 min, tills den fått fin färg.
Tillsätt all broccoli och lök, fräs i ytterligare någon minut. Blanda ner teriyakisåsen. Låt puttra ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera kyckling i teriyakisås med nykokt jasminris och limeklyfta. 
Smaklig måltid!