Utan gluten
Laktosfri
Vegetarisk pad thai med jordnötter, pak choy och ingefära
4.03 (61)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vitvinsvinäger
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Lime
1 st
Jordnötter
30 g
Japansk soja
2 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Socker
2 tsk
Chili flakes
1 krm
Risnudlar
½ förp
Polkabeta
1 st
Pak choy
1 förp
Jordnötter
30 g
Ägg
2 st
Salt
Olja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 662 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 3.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Pressa hälften av den använda limen i en mixerbunke, klyfta andra halvan till servering. Tillsätt limeskal, ingefära, vitlök, jordnötter, japansk soja, vitvinsvinäger, socker och chili flakes till mixerbunken. Mixa slätt med stavmixer.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen och skölj i kallt vatten. Klipp nudlarna ett par gånger med en sax. Skala och strimla polkabeta. Grovstrimla pak choy. Grovhacka jordnötter. Knäck äggen i en liten skål, tillsätt lite salt och vispa sönder äggen lätt med en gaffel.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok på hög värme. Woka polkabeta, pak choy och pressad vitlök ca 30 sek. För sedan grönsakerna till ena sidan av stek- eller wokpannan. Häll ner äggen i andra sidan av pannan och rör om tills de börjar stelna. Blanda ihop ägg och grönsaker. Blanda ner nudlar och woksås. Låt allt bli varmt.
Toppa pad thai med hackade jordnötter och lite chili flakes. Servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!