Chilensk Chemilico sandwich med pulled Vegme och ostgratinerad majskolv
Löpefri

Chilensk Chemilico sandwich med pulled Vegme och ostgratinerad majskolv

4.05 (190)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • olja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Jalapeño
1 st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Gul lök
1 st
Smör
(Mjölk)
Salt
½ krm
Socker
1 krm
Majskolvar
1 förp
Riven mozzarella
50 g
(Mjölk, Laktos)
Salt
Chili flakes
Koriander
10 g
Ägg
2 st
(Ägg)
Olja
Salt
Pulled Vegme
½ förp
(Sojabönor)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Hamburgerbröd
2 st
(Gluten)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
656 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

”Chile, el país de los sándwiches” - Chile, sandwicharnas land!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Kärna ur och skiva jalapeño tunt. Blanda vatten, socker och ättiksprit i en skål. Rör om tills sockret löst sig. Tillsätt jalapeño och låt stå till servering.
 Skiva gul lök tunt. Hetta upp lite smör i en kastrull och stek lök med salt och socker på medelvärme tills den är helt mjuk, ca 10 min.
 Dela majskolvar och lägg i en smord ugnsform. Strö över riven mozzarella, lite salt och chili flakes. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min, tills osten smält och fått fin färg. 
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek äggen med lite salt ca 2 min, gulan får gärna vara krämig. Lägg på ett fat.
 Hetta upp lite mer neutral olja i den använda pannan och stek pulled Vegme, salt och lite nymald svartpeppar ca 4 min. 
Värm gärna hamburgerbröden hastigt med snittytan nedåt i den använda pannan. Fyll med pulled Vegme, karamelliserad lök, stekt ägg och picklad jalapeño. Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta.
Finhacka koriander och strö över majskolvarna. Servera med chemilicos.
Smaklig måltid!