Linsbouillabaisse med fänkål, saffran och aioli
Laktosfri

Linsbouillabaisse med fänkål, saffran och aioli

3.73 (63)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Ägg
    ·
  • Korn
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Fänkål
1 st
Tomat
1 st
Gröna linser
1 förp
Olivolja
Saffran
1 förp
Paprikapulver
½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Vitlök
1 ½ klyfta
Vatten
5 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
1 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Apelsin
½ st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Vitlök
½ klyfta
Salt
Surdegsbaguette
1 st
(Korn, Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
649 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
86 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen. 
Klyfta bananschalottenlök. Skiva fänkål tunt. Tärna tomat. Häll av och skölj gröna linser. 
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta. Fräs lök, fänkål, saffran, paprikapulver, torkad timjan och pressad vitlök ca 3 min.
Tillsätt linser, vatten, vitvinsvinäger, salt och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min, eller tills grönsakerna är mjuka. Ta från värmen och rör ner tomat. Smaka av med pressad apelsinsaft och lite salt.
Blanda majonnäs, pressad vitlök och lite salt i en skål.
Servera linsbouillabaisse med nygräddat bröd och aioli.
Smaklig måltid!