Utan gluten
Löpefri
Curryris med rostad sötpotatis, vitlöksyoghurt och cashewnötter
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- vitlök
Zucchini
½ st
Röd paprika
1 st
Sötpotatis
1 st
Fetaost
50 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
¾ msk
Salt
½ tsk
Curry madras
1 msk
Matyoghurt
2 dl
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
½ tsk
Salt
1 krm
Basmatiris
150 g
Curry madras
1 msk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Cashewnötter
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 726 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 98 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär zucchini och röd paprika i mindre bitar. Skär sötpotatis i stora klyftor. Smula fetaost.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt curry madras i kokvattnet och byt ut salt mot smulad grönsaksbuljong.
Lägg zucchini och paprika på ena sidan och sötpotatis på den andra sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla olivolja och strö över salt på alla grönsaker. Blanda curry madras med zucchinin och paprikan. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Rör om efter halva tillagningstiden. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, sambal oelek och salt.
Grovhacka cashewnötter. Strö smulad fetaost över den rostade sötpotatisen.
Blanda rostade grönsaker med curryriset. Servera med sötpotatis och vitlöksyoghurt. Toppa med cashewnötter!
Smaklig måltid!