3,9 kg CO2e
Tacos med nötfärs, salsa taqueria och rostad majs
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
Olivolja
Nötfärs
250 g
Tacokrydda
½ påse
Vatten
1 dl
Majs
½ förp
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
65 g
Salsa taqueria
1 förp
Matyoghurt
1 dl
Tortillabröd
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 737 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll av och skölj majs i ett durkslag. Hetta upp en stekpanna och rosta majsen ca 2 min, tills den fått fin färg. Lägg upp i en liten skål.
Hetta upp lite olivolja i samma stekpanna och stek nötfärs ca 4 min. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt fräsa ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Lägg upp lök, tomat och mixsallad på ett salladsfat. Ställ fram salsa taqueria och matyoghurt.
Fyll tortillabröd med tacofärs, grönsaker och stekt majs. Toppa med salsa och en klick yoghurt.
Smaklig måltid!