Indiska hamburgare
med äppel- och lökchutneyRätten saknar betyg
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
- socker
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
Olja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Rött äpple
1 st
Olja
Salt
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vatten
2 dl
Vitvinsvinäger
2 tsk
Socker
½ msk
Malen ingefära
2 krm
Chili flakes
1 krm
Blandfärs
250 g
Curry
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Hamburgerbröd
2 st
Mixsallad
30 g
Matyoghurt
½ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 714 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Mixa chutneyn grovt med en stavmixer direkt i kastrullen.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
Tärna rödlök och rött äpple. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs lök och äpple med salt på medelvärme ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök, vatten, vitvinsvinäger, socker, malen ingefära och chili flakes. Koka utan lock ca 8 min, tills äpplet har mjuknat och det mesta av vätskan kokat bort.
Lägg blandfärs i en bunke och blanda med curry, salt och nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 hamburgare. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek burgarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skiva tomat och rödlök. Rosta hamburgerbröd i en torr, het stekpanna.
Fyll varma hamburgerbröd med matyoghurt, mixsallad, burgare, tomat, rödlök och chutney. Servera med potatisklyftor!
Smaklig måltid!