Sesamkyckling med nudelsallad och koriander
Laktosfri

Sesamkyckling med nudelsallad och koriander

Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • ketchup
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Olja
½ msk
Ketchup
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Flytande honung
½ msk
Vatten
2 msk
Sambal oelek
2 tsk
Kycklinglårfilé
350 g
Olja
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Flytande honung
½ msk
Salt
Svartpeppar
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Äggnudlar
½ förp
(Ägg, Vete)
Gurka
½ st
Salladskål
150 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
647 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
62 g
Protein:
47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna, för extra smak!

Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan kallt.
Häll japansk soja i en skål. Blanda med neutral olja, ketchup, vitvinsvinäger, honung, vatten och sambal oelek.
Strimla gurka och salladskål. Lägg i en salladsskål. Blanda med de kokta nudlarna och hälften av dressingen.
Strimla kycklinglårfilé (skär inte bort fettet, det smälter i pannan och ger god smak). Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kycklingen med kinesisk soja, honung, lite salt och rikligt med nymald svartpeppar ca 5 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Strö sesamfrön över kycklingen. Servera med äggnudlar, grönsaker och resten av dressingen. Toppa med koriander!
Smaklig måltid!