Laktosfri
Sesamkyckling med nudelsallad och koriander
Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- ketchup
- olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Japansk sojasås
1 msk
Olja
½ msk
Ketchup
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Flytande honung
½ msk
Vatten
2 msk
Sambal oelek
2 tsk
Kycklinglårfilé
350 g
Olja
Kinesisk soja
1 tsk
Flytande honung
½ msk
Salt
Svartpeppar
Sesamfrön
2 msk
Äggnudlar
½ förp
Gurka
½ st
Salladskål
150 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 647 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 62 g
- Protein:
- 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna, för extra smak!
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan kallt.
Häll japansk soja i en skål. Blanda med neutral olja, ketchup, vitvinsvinäger, honung, vatten och sambal oelek.
Strimla gurka och salladskål. Lägg i en salladsskål. Blanda med de kokta nudlarna och hälften av dressingen.
Strimla kycklinglårfilé (skär inte bort fettet, det smälter i pannan och ger god smak). Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kycklingen med kinesisk soja, honung, lite salt och rikligt med nymald svartpeppar ca 5 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Strö sesamfrön över kycklingen. Servera med äggnudlar, grönsaker och resten av dressingen. Toppa med koriander!
Smaklig måltid!