Kycklingschnitzel med dill- och parmesanpotatis, kryddsmör och tomatsallad
Laktosfri

Kycklingschnitzel med dill- och parmesanpotatis

kryddsmör och tomatsallad
4.31 (304)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger
  • vetemjöl
  • ägg
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Dill
10 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Vitlök
½ klyfta
Smör
25 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
½ tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Minutfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
(Ägg)
Vetemjöl
1 dl
(Vete)
Panko
1 förp
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Olivolja
½ tsk
Smör
½ tsk
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 652 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Protein: 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Ta fram smör så att det är rumstempererat lagom till steg 3. 
Klyfta potatis tunt. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min. Rör om efter halva tiden.
 Mosa ihop smör med pressad vitlök med hjälp av en gaffel och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
Finhacka rödlök. Halvera några cocktailtomater, kvarta några och låt några få vara hela. Lägg allt i en skål. Blanda med olivolja, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Vänd ner ruccola vid servering.
Krydda minutfilé med salt och svartpeppar. Lägg vetemjöl, panko och uppvispat ägg på separata tallrikar. Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i panko. 
Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och stek de panerade schnitzlarna krispiga. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
 Grovhacka dill och finriv parmesan. Blanda potatis med dill och parmesan. 
Servera nystekt kycklingschnitzel med parmesanpotatis, vitlökssmör och tomat- och ruccolasallad.
Smaklig måltid!