3,7 kg CO2e
Köttbullar med brunsås och potatis
4 (392)
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ströbröd
- vatten
- salt
- svartpeppar
- smör
- mjölk
- socker
- vetemjöl
- köttbuljong
Bananschalottenlök
1 st
Ströbröd
2 msk
Vatten
½ dl
Kinesisk soja
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
Mjölk
2 dl
Socker
2 krm
Kinesisk soja
1 krm
Vetemjöl
½ msk
Köttbuljong
½ tärning
Småpotatis
450 g
Tomat
2 st
Rädisor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 506 kcal
- Fett: 19 g
- Kolhydrater: 51 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, kinesisk soja, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs. Forma till 10 köttbullar.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om ca 4 min.
Häll mjölk i en skål. Rör ner socker och kinesisk soja. Pudra vetemjöl över pannan med köttbullar. Tillsätt mjölkblandningen och smulad köttbuljong. Sjud ca 5 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Tärna tomat. Lägg upp tomat och rädisor i skålar.
Servera köttbullar med nykokt potatis, brunsås och grönsaker.
Smaklig måltid!