Utan gluten
Kyckling i jordnötssås med ris och asiatisk kålsallad
4.06 (1160)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Jordnötter·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Japansk soja
- mjölk
- olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- tomatpuré
- vitlök
Bananschalottenlök
½ st
Olja
Vitlök
1 klyfta
Jordnötter
30 g
Tomatpuré
1 msk
Kokosmjölk
1 ¼ dl
Mjölk
½ dl
Sambal oelek
1 krm
Japansk soja
1 msk
Salt
Olja
Minutfilé
300 g
Bananschalottenlök
½ st
Curry
1 tsk
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar
Rödkål
250 g
Lime
1 st
Malen ingefära
½ tsk
Sambal oelek
1 krm
Olja
½ tsk
Salt
1 ½ krm
Jasminris
150 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 750 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka hela bananschalottenlöken. Finstrimla rödkål. Skär minutfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm.
Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull. Fräs hälften av den hackade löken och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt jordnötter (spara några till servering), tomatpuré, kokosmjölk, sambal oelek och japansk soja. Koka upp och sjud ca 5 min. Mixa lätt med stavmixer och smaka av med lite salt.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs kycklingbitarna med resten av den hackade löken och curry ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Häll över jordnötssåsen och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg limeskal, pressad saft från den använda limen och strimlad rödkål i en salladskål. Blanda noga med malen ingefära, sambal oelek, neutral olja och salt. Smaka av med lite salt.
Servera kyckling i jordnötssås med asiatisk kålsallad och nykokt jasminris. Toppa med jordnötter.
Smaklig måltid!