Utan gluten
Löpefri
Palak paneer med halloumi, äppelchutney och raita
4.04 (193)
Under 30 min
17 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olja
- salt
- sambal oelek
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Rött äpple
1 st
Vitlök
1 klyfta
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Japansk sojasås
1 msk
Flytande honung
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Malen ingefära
1 krm
Morötter
150 g
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Halloumi
150 g
Olja
Vatten
2 dl
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ tsk
Spiskummin
½ tsk
Curry
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Matyoghurt
½ dl
Babyspenat
65 g
Morötter
150 g
Matyoghurt
½ dl
Malen kardemumma
1 krm
Salt
1 krm
Basmatiris
150 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 707 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 90 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna äpple i grova bitar och lägg i en liten kastrull. Tillsätt pressad vitlök, vatten, vitvinsvinäger, japansk soja, honung, sambal oelek och malen ingefära. Koka utan lock ca 8 min, tills äpplet har mjuknat och det mesta av vätskan kokat bort. Mixa grovt med stavmixer.
Skala och grovriv alla morötter. Grovhacka tomat och bananschalottenlök. Skala och finriv ingefära och vitlök. Tärna halloumi.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs morötter (spara hälften till morotsraitan), lök, vitlök och ingefära ca 2 min. Tillsätt vatten, tomat, tomatpuré, salt, spiskummin, curry och chili flakes. Fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner halloumi i grytan. Sjud ca 6 min. Ta från värmen och rör ner matyoghurt och babyspenat.
Blanda resten av de rivna morötterna med matyoghurt, malen kardemumma och salt i en skål.
Servera palak paneer med basmatiris, en klick äppelchutney och morotsraita.
Smaklig måltid!