Marockansk nötfärsgryta med rostad mandel och mynta
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Morötter
300 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Spiskummin
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Flytande honung
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Sambal oelek
1 tsk
Kinesisk soja
1 tsk
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Bulgur
125 g
Mandelspån
25 g
Matyoghurt
1 dl
Mynta
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 661 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär morötter i sneda skivor. Klyfta gul lök tunt.
Hetta upp en torr stekpanna. Rosta mandelspån ca 2 min. Rör så att de inte bränner. Häll över på ett fat.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar ca 3 min. Tillsätt morötter, lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min.
Rör ner tomatpuré, honung, vitvinsvinäger, sambal oelek (efter smak), kinesisk soja, vatten och smulad köttbuljong i grytan. Sjud under lock ca 8 min, tills färsen är helt genomstekt.
Servera marockansk nötfärsgryta med nykokt bulgur och en klick matyoghurt. Toppa med rostad mandel och mynta!
Smaklig måltid!