Marockansk nötfärsgryta med rostad mandel och mynta

Marockansk nötfärsgryta med rostad mandel och mynta

Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Morötter
300 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Spiskummin
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Flytande honung
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Sambal oelek
1 tsk
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Bulgur
125 g
(Vete)
Mandelspån
25 g
(Mandel)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mynta
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
661 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär morötter i sneda skivor. Klyfta gul lök tunt.
Hetta upp en torr stekpanna. Rosta mandelspån ca 2 min. Rör så att de inte bränner. Häll över på ett fat.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar ca 3 min. Tillsätt morötter, lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min. 
Rör ner tomatpuré, honung, vitvinsvinäger, sambal oelek (efter smak), kinesisk soja, vatten och smulad köttbuljong i grytan. Sjud under lock ca 8 min, tills färsen är helt genomstekt.
Servera marockansk nötfärsgryta med nykokt bulgur och en klick matyoghurt. Toppa med rostad mandel och mynta!
Smaklig måltid!