Medelhavsbiffar med tomat
fetaost och tzatziki4.04 (312)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- olivolja
- vitvinsvinäger
Nötfärs
250 g
Torkad oregano
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja
Tomat
2 st
Torkad oregano
½ förp
Salt
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Bulgur
125 g
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 589 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 43 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Saknar du en ugnsfast stekpanna? Lägg över biffarna i en ugnsform och följ receptet.
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med torkad oregano, tomatpuré, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar.
Krossa vitlöksklyftan lätt med en kniv. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Fräs den krossade vitlöksklyftan ca 2 min för att ge smak till oljan. Lyft bort vitlöken. Bryn biffarna i vitlöksoljan tills de fått fin färg.
Tärna tomat. Toppa biffarna med tomat, torkad oregano och lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är helt genomstekta.
Grovriv gurka och pressa bort vätskan. Blanda riven gurka, matyoghurt, pressad vitlök och salt i en skål. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Lägg mixsallad i en salladsskål. Dressa med lite vitvinsvinäger, honung, salt och nymald svartpeppar.
Strö smulad fetaost över medelhavsbiffarna. Servera med bulgur, sallad och tzatziki.
Smaklig måltid!