Medelhavsbiffar med tomat, fetaost och tzatziki

Medelhavsbiffar med tomat

fetaost och tzatziki
4.04 (312)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
Nötfärs
250 g
Torkad oregano
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja
Tomat
2 st
Torkad oregano
½ förp
Salt
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 589 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Saknar du en ugnsfast stekpanna? Lägg över biffarna i en ugnsform och följ receptet.

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med torkad oregano, tomatpuré, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar. 
Krossa vitlöksklyftan lätt med en kniv. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Fräs den krossade vitlöksklyftan ca 2 min för att ge smak till oljan. Lyft bort vitlöken. Bryn biffarna i vitlöksoljan tills de fått fin färg.
Tärna tomat. Toppa biffarna med tomat, torkad oregano och lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är helt genomstekta.
Grovriv gurka och pressa bort vätskan. Blanda riven gurka, matyoghurt, pressad vitlök och salt i en skål. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Lägg mixsallad i en salladsskål. Dressa med lite vitvinsvinäger, honung, salt och nymald svartpeppar.
Strö smulad fetaost över medelhavsbiffarna. Servera med bulgur, sallad och tzatziki.
Smaklig måltid!