Smörstekt torsk med rödbetor, knaprig kapris och kall citronsås
Nytt recept
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- flytande honung
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Kokt rödbeta
½ förp
Olivolja
½ msk
Balsamvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Flytande honung
1 tsk
Ruccola
65 g
Kapris
1 burk
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
Smör
1 msk
Olivolja
1 tsk
Citron
1 st
Matyoghurt
1 ½ dl
Salt
Svartpeppar
Potatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 585 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 64 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Klyfta rödbetor och lägg i en smord ugnsform. Blanda med olivolja, balsamvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Ringla över honung. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg.
Häll av kapris. Krydda torskfilé med salt och nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd runt fisken i mjölet. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek torsk och kapris ca 3 min, tills fisken är klar. Lägg fisken på en tallrik och stek kaprisen ytterligare någon minut, tills den är knaprig.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med citronskal, lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ruccola med de rostade rödbetorna. Klyfta den använda citronen. Servera smörstekt torsk med nykokt potatis, rostade rödbetor, citronklyfta och kall citronsås.
Smaklig måltid!