Grillad lax med zucchinisallad och oregano
Utan gluten

Grillad lax med zucchinisallad och oregano

Nytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
Zucchini
1 st
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
2 krm
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Citron
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Tomat
1 st
Oregano
10 g
Salt
Svartpeppar
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
568 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
44 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Tänd grillen om du vill grilla.
Lägg potatis på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skiva zucchini och lägg på andra sidan plåten. Blanda zucchinin med pressad vitlök och chili flakes. Blanda både potatis och zucchini med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min. 
Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök och salt. 
Skiva tomat och lägg på ett fat. Grovhacka oregano. Blanda tomat med oregano, den rostade zucchinin och lite pressad citronsaft från den skalade citronen (ca 1 msk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grilla eller stek laxen i en stekpanna med lite olivolja ca 3 min per sida, tills den är klar. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Klyfta resten av citronen. Servera grillad lax med rostad potatis, zucchinisallad, citronyoghurt och citronklyfta.
Smaklig måltid!