Kycklinggryta bourguignon med potatisstomp och bacon
Laktosfri

Kycklinggryta bourguignon

med potatisstomp och bacon
4.09 (115)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • vatten
Gräslök
20 g
Mospotatis
450 g
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Champinjoner
125 g
Morot
1 st
Olivolja
Tärnat bacon
1 förp
Kycklingfilé strimlad
250 g
Salt
Lagerblad
2 st
Tomatpuré
½ förp
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Kycklingbuljong
1 påse
Rödvinsvinäger
½ msk
Majsstärkelse
½ msk
Vatten
4 dl
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 592 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Protein: 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Kvarta champinjoner och tärna morot. 
 Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Mosa den avhällda potatisen till servering. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek bacon på hög värme ca 2 min. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare ca 2 min. Vänd ner strimlad kycklingfilé och fräs allt ca 4 min och krydda med salt.
Tillsätt champinjoner, morot, lagerblad och tomatpuré, fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt kinesisk soja, kycklingbuljong och rödvinsvinäger.
Rör ut majsstärkelse i lite av vattnet. Häll ner majsredningen och resten av vattnet i grytan och koka upp. Låt sjuda under lock ca 10 min.
Strimla gräslök. Servera kyckling bourguignon med potatisstomp. Toppa med gräslök.
Smaklig måltid!