Cassoulet - Medelhavsgryta med salsiccia, chèvre och surdegsbröd

Cassoulet - Medelhavsgryta med salsiccia, chèvre och surdegsbröd

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Korn
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Röd paprika
1 st
Selleristicks
100 g
(Selleri)
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Salsicciakorv
200 g
(Svaveldioxid)
Olivolja
Tomatpuré
1 ½ msk
Torkad timjan
¾ tsk
Vatten
2 ½ dl
Sambal oelek
⅓ tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Surdegsbaguette
1 st
(Korn, Vete)
Chèvre
50 g
(Mjölk, Laktos)
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
640 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär röd paprika i mindre bitar. Strimla selleristicks. Klyfta bananschalottenlök och finhacka vitlök. Skär salsiccia i ca 4 bitar per korv.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek salsiccia ca 2 min. Tillsätt lök, vitlök, paprika och selleri. Fräs allt ytterligare ca 2 min. Blanda ner tomatpuré och torkad timjan. Fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vatten, sambal oelek och smulad kycklingbuljong, låt sjuda ca 10 min under lock. Smaka av med salt.
Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Smula chèvre. Blanda ner babyspenat i grytan och toppa med smulad chèvre. Servera med nygräddad baguette.
Smaklig måltid!