Cassoulet - Medelhavsgryta med salsiccia, chèvre och surdegsbröd
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Svaveldioxid·
- Korn·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sambal oelek
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Röd paprika
1 st
Selleristicks
100 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Salsicciakorv
200 g
Olivolja
Tomatpuré
1 ½ msk
Torkad timjan
¾ tsk
Vatten
2 ½ dl
Sambal oelek
⅓ tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Surdegsbaguette
1 st
Chèvre
50 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 640 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär röd paprika i mindre bitar. Strimla selleristicks. Klyfta bananschalottenlök och finhacka vitlök. Skär salsiccia i ca 4 bitar per korv.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek salsiccia ca 2 min. Tillsätt lök, vitlök, paprika och selleri. Fräs allt ytterligare ca 2 min. Blanda ner tomatpuré och torkad timjan. Fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vatten, sambal oelek och smulad kycklingbuljong, låt sjuda ca 10 min under lock. Smaka av med salt.
Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Smula chèvre. Blanda ner babyspenat i grytan och toppa med smulad chèvre. Servera med nygräddad baguette.
Smaklig måltid!