Kycklingstroganoff med halloumitopping

Kycklingstroganoff med halloumitopping

Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ketchup
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vetemjöl
Basmatiris
300 g
Gurka
1 st
Gul lök
1 st
Kycklinginnerfilé
450 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Ketchup
½ dl
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
2 msk
Kycklingbuljong
1 påse
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Gräddfil
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Tärnad grilloumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
610 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
72 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna gurka och lägg upp i en skål.
Finhacka gul lök. Dela kycklinginnerfilé i grova bitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek lök och kyckling 2-3 min, tills kycklingen fått fin färg.
Tillsätt pressad vitlök, ketchup, torkad oregano, tomatpuré och smulad kycklingbuljong.
Pudra över vetemjöl. Blanda ner mjölk och låt sjuda 4-5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Ta pannan från värmen och rör ner gräddfil. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Häll av tärnad grilloumi. Toppa pannan med grilloumi och servera med nykokt basmatiris och gurka.
Smaklig måltid!