Linssoppa med kokosmjölk, koriander och naanbröd

Linssoppa med kokosmjölk, koriander och naanbröd

Rätten saknar betyg
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitlök
  • olja
  • salt
  • vatten
  • tomatpuré
Bananschalottenlök
1 st
Morötter
150 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
½ msk
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Malen kardemumma
1 tsk
Salt
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Röda linser
1 ½ dl
Kokosmjölk
1 förp
Vatten
4 dl
Tomatpuré
1 msk
Naanbröd
½ förp
(Mjölk, Vete, Laktos)
Lime
1 st
Tomat
1 st
Koriander
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
724 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
86 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Finhacka bananschalottenlök. Skala och grovriv morötter. Skala och finriv ingefära och vitlök. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs allt med spiskummin, malen koriander, malen kardemumma, salt och chili flakes 2-3 min.
Tillsätt röda linser, kokosmjölk, vatten och tomatpuré. Sjud under lock 15-20 min, tills linserna är mjuka. Är soppan för tjock, tillsätt lite mer vatten.
Värm naanbröd enligt anvisning på förpackningen.
Smaka av soppan med saft från halva limen. Skär resten av limen i klyftor. Tärna tomat. Grovhacka koriander.
Toppa linssoppan med tomat och koriander. Servera med varma naanbröd och limeklyftor.
Smaklig måltid!