Linssoppa med kokosmjölk, koriander och naanbröd
Rätten saknar betyg
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitlök
- olja
- salt
- vatten
- tomatpuré
Bananschalottenlök
1 st
Morötter
150 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
½ msk
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Malen kardemumma
1 tsk
Salt
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Röda linser
1 ½ dl
Kokosmjölk
1 förp
Vatten
4 dl
Tomatpuré
1 msk
Naanbröd
½ förp
Lime
1 st
Tomat
1 st
Koriander
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 724 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 86 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Finhacka bananschalottenlök. Skala och grovriv morötter. Skala och finriv ingefära och vitlök. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs allt med spiskummin, malen koriander, malen kardemumma, salt och chili flakes 2-3 min.
Tillsätt röda linser, kokosmjölk, vatten och tomatpuré. Sjud under lock 15-20 min, tills linserna är mjuka. Är soppan för tjock, tillsätt lite mer vatten.
Värm naanbröd enligt anvisning på förpackningen.
Smaka av soppan med saft från halva limen. Skär resten av limen i klyftor. Tärna tomat. Grovhacka koriander.
Toppa linssoppan med tomat och koriander. Servera med varma naanbröd och limeklyftor.
Smaklig måltid!