Utan gluten
Citrongrillad fläskkarré med fransk potatissallad
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Dijonsenap
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Potatis
450 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Citron
1 st
Salladslök
1 förp
Rött äpple
1 st
Tomat
1 st
Matyoghurt
1 dl
Dijonsenap
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad timjan
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Bladpersilja
1 knippe
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 558 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 50 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Halvera potatisen och lägg i en smord långpanna. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen 20-25 min, tills potatisen är klar.
Tvätta citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Finstrimla salladslök, tärna äpple och tomat. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner citronskal, matyoghurt, dijonsenap, vitvinsvinäger, torkad timjan, pressad vitlök och salt.
Skär fläskkarré i 2 skivor. Krydda med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Grilla i en grillpanna eller hetta upp lite smör i en stekpanna och stek köttet 3-4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Halvera den använda citronen och grilla eller stek med snittytan nedåt någon minut.
Blanda ner rostad potatis i salladsskålen med dressing. Pressa grillad citron över det nygrillade köttet.
Grovhacka bladpersilja och strö över potatissalladen. Servera med citrongrillad fläskkarré.
Smaklig måltid!