Vegopasta med röda linser och fetaost

Vegopasta med röda linser och fetaost

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Penne
200 g
(Vete)
Broccoli
1 st
Gul lök
1 st
Röda linser
½ förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Vatten
½ dl
Pastasås, tomat & crème fraiche
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Chili flakes
Salt
Svartpeppar
Fetaost
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Salladsmix
½ påse
Näringsinnehåll per portion
Energi:
723 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
93 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen. 
Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Lägg ner i pastavattnet och låt koka med pastan de sista 2-3 min.
Klyfta gul lök. Häll av röda linser i ett durkslag. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och fräs lök, linser och pressad vitlök 1-2 min. Häll på vatten och pastasås med tomat och crème fraiche. Sjud 5-6 min på svag värme. Smaka av med chili flakes, salt och nymald svartpeppar.
Blanda nykokt pasta och broccoli med såsen. Smula fetaost över pastan och servera med salladsmix.
Smaklig måltid!