Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Penne
200 g
Broccoli
1 st
Gul lök
1 st
Röda linser
½ förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Vatten
½ dl
Pastasås, tomat & crème fraiche
½ förp
Chili flakes
Salt
Svartpeppar
Fetaost
1 förp
Salladsmix
½ påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 723 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 93 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen.
Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Lägg ner i pastavattnet och låt koka med pastan de sista 2-3 min.
Klyfta gul lök. Häll av röda linser i ett durkslag. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och fräs lök, linser och pressad vitlök 1-2 min. Häll på vatten och pastasås med tomat och crème fraiche. Sjud 5-6 min på svag värme. Smaka av med chili flakes, salt och nymald svartpeppar.
Blanda nykokt pasta och broccoli med såsen. Smula fetaost över pastan och servera med salladsmix.
Smaklig måltid!