Ugnsbakad lax med wokade grönsaker och lime
Laktosfri

Ugnsbakad lax med wokade grönsaker och lime

3.79 (159)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • kycklingbuljong
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Jasminris
1 ¾ dl
Laxfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Kokosmjölk
½ förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Flytande honung
½ msk
Majsstärkelse
½ msk
Vatten
1 msk
Salt
Svartpeppar
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
750 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär laxfilé i portionsbitar och krydda med salt. Lägg i en smord ugnsform med skinnsidan nedåt. Tillaga mitt i ugnen 14-16 min, tills laxen är klar.
Skär broccoli i buketter. Strimla röd paprika.
Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna och fräs alla grönsaker 2-3 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten, smulad kycklingbuljong och honung. Blanda ut majsstärkelse i 1 msk vatten och rör ner i pannan. Låt sjuda 2-3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tvätta limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Strö över limeskal och pressa ner saft från halva limen i pannan. Klyfta resten av limen.
Servera ugnsbakad lax med nykokt ris, wokade grönsaker och limeklyfta.
Smaklig måltid!