Pannbiffar med inlagd gurka och kokt potatis

Pannbiffar med inlagd gurka

och kokt potatis
Rätten saknar betyg
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Småpotatis
400 g
Bladpersilja
20 g
Snackgurka
1 st
Vatten
1 dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Mjölk
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
½ tsk
(Mjölk)
Bananschalottenlök
1 st
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Vitvinsvinäger
½ tsk
Svartpeppar
Socker
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 592 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
Skiva snackgurka tunt och lägg i en bunke. Blanda med vatten, socker och ättikssprit (12%).
Blanda mjölk, ströbröd, torkad timjan, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma färsen till 4 biffar.
Hetta upp en rymlig stekpanna med lite smör och bryn biffarna ca 2 min per sida, tills de fått färg. Lyft över på en tallrik. Spara pannan.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och fräs löken ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad köttbuljong, socker, vitvinsvinäger, kinesisk soja och lite nymald svartpeppar. Lägg tillbaka biffarna i pannan och sjud ca 6 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Grovhacka bladpersilja. Toppa pannbiffarna med persilja och servera med sås, inlagd gurka och kokt potatis.
Smaklig måltid!