Pannbiffar med inlagd gurka
och kokt potatisRätten saknar betyg
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Småpotatis
400 g
Bladpersilja
20 g
Snackgurka
1 st
Vatten
1 dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Mjölk
½ dl
Ströbröd
½ förp
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Smör
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Svartpeppar
Socker
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 592 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 67 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
Skiva snackgurka tunt och lägg i en bunke. Blanda med vatten, socker och ättikssprit (12%).
Blanda mjölk, ströbröd, torkad timjan, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma färsen till 4 biffar.
Hetta upp en rymlig stekpanna med lite smör och bryn biffarna ca 2 min per sida, tills de fått färg. Lyft över på en tallrik. Spara pannan.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och fräs löken ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad köttbuljong, socker, vitvinsvinäger, kinesisk soja och lite nymald svartpeppar. Lägg tillbaka biffarna i pannan och sjud ca 6 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Grovhacka bladpersilja. Toppa pannbiffarna med persilja och servera med sås, inlagd gurka och kokt potatis.
Smaklig måltid!