Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- grönsaksbuljong
- mjölk
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- smör
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vetemjöl
- vitlök
- vitvinsvinäger
Gul lök
1 st
Morötter
300 g
Palsternacka
1 st
Olivolja
Nötfärs
500 g
Vitlök
3 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
3 dl
Rödvinsvinäger
1 msk
Tomatpuré
3 msk
Grönsaksbuljong
2 tärning
Svartpeppar
Torkad oregano
2 msk
Salt
½ tsk
Lasagneplattor
1 förp
Mozzarella
75 g
Rödlök
1 st
Ruccola
1 förp
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 637 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 58 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skiva gul lök. Skala och grovriv morötter och palsternacka. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök och nötfärs på hög värme 3-4 min.
Tillsätt morot, palsternacka, pressad vitlök, krossade tomater, vatten, rödvinsvinäger, tomatpuré, smulad grönsaksbuljong och lite nymald svartpeppar. Sjud 6-8 min. Rör ner torkad oregano och smaka av med salt.
Smält smör i en liten kastrull. Vispa ner vetemjöl och tillsätt mjölk, lite i taget. Smula ner grönsaksbuljong och sjud under omrörning 3-4 min.
Smörj en ugnsform och varva köttfärssås, färska lasagneplattor och bechamelsås. Det översta lagret ska vara bechamelsås. Riv isär mozzarella i små bitar och strö över. Gratinera mitt i ugnen 12-15 min, eller tills lasagnen är klar.
Skiva rödlök tunt. Lägg ruccola och lök i en salladsskål. Dressa med lite olivolja, vitvinsvinäger, flingsalt och nymald svartpeppar.
Servera lasagne al forno med sallad.
Smaklig måltid!