Torskgratäng med dill och citron

Torskgratäng med dill och citron

Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kycklingbuljong
  • mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Småpotatis
900 g
Gurka
1 st
Morötter
300 g
Dill
½ förp
Citron
1 st
Dill
½ förp
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
1 msk
(Vete)
Mjölk
3 dl
(Mjölk)
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
1 tärning
Torskfilé
600 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Riven ost
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
518 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
47 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Gott med pressad potatis! Skala, koka och pressa potatisen med potatispress.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka dill. Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget), crème fraiche och smulad kycklingbuljong. Sjud 3-5 min under omrörning. Rör ner citronskal och dill i såsen.
Lägg torskfilé i en smord ugnsform. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Häll såsen över fisken och strö över riven ost. Tillaga i övre delen av ugnen 4-5 min. Höj därefter temperaturen till maxvärme och grill. Gratinera i ytterligare 3-5 min, tills gratängen fått fin färg.
Tärna gurka fint. Skala och grovriv morot. Finhacka dill. Lägg upp i skålar eller blanda allt till en sallad. Klyfta den använda citronen.
Servera nygratinerad fiskgratäng med potatis, gurka, morötter, dill och citronklyftor.
Smaklig måltid!