Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Småpotatis
900 g
Gurka
1 st
Morötter
300 g
Dill
½ förp
Citron
1 st
Dill
½ förp
Smör
1 msk
Vetemjöl
1 msk
Mjölk
3 dl
Crème fraiche
1 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Torskfilé
600 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Riven ost
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 518 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 47 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Gott med pressad potatis! Skala, koka och pressa potatisen med potatispress.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka dill. Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget), crème fraiche och smulad kycklingbuljong. Sjud 3-5 min under omrörning. Rör ner citronskal och dill i såsen.
Lägg torskfilé i en smord ugnsform. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Häll såsen över fisken och strö över riven ost. Tillaga i övre delen av ugnen 4-5 min. Höj därefter temperaturen till maxvärme och grill. Gratinera i ytterligare 3-5 min, tills gratängen fått fin färg.
Tärna gurka fint. Skala och grovriv morot. Finhacka dill. Lägg upp i skålar eller blanda allt till en sallad. Klyfta den använda citronen.
Servera nygratinerad fiskgratäng med potatis, gurka, morötter, dill och citronklyftor.
Smaklig måltid!