Laktosfri
Belugabolognese med tagliatelle och parmigano reggiano
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Gluten
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- flingsalt
- grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Morot
2 st
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Belugalinser
¾ dl
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Balsamvinäger
2 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
2 krm
Grönsaksbuljong
1 tärning
Svartpeppar
Salladsmix
1 påse
Olivolja
Balsamvinäger
Flingsalt
Svartpeppar
Tagliatelle
180 g
Riven parmesan
1 påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 671 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 99 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Grovriv morötter. Finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Stek morötter och lök 2-3 min. Tillsätt tomatpuré och pressad vitlök. Stek ytterligare 2-3 min.
Tillsätt belugalinser, krossade tomater, vatten, torkad oregano, torkad timjan, balsamvinäger, sambal oelek, salt och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock 25-30 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka tagliatellepasta enligt anvisning på förpackningen.
Lägg salladsmix i en skål och dressa med lite olivolja, balsamvinäger, flingsalt och nymald svartpeppar.
Blanda nykokt tagliatelle med belugabolognese. Servera med riven parmesan och grönsallad.
Smaklig måltid!