Belugabolognese med tagliatelle och parmigano reggiano
Laktosfri

Belugabolognese med tagliatelle och parmigano reggiano

Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Gluten

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • flingsalt
  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Morot
2 st
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Belugalinser
¾ dl
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Balsamvinäger
2 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
2 krm
Grönsaksbuljong
1 tärning
Svartpeppar
Salladsmix
1 påse
Olivolja
Balsamvinäger
Flingsalt
Svartpeppar
Tagliatelle
180 g
(Gluten)
Riven parmesan
1 påse
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
671 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
99 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Grovriv morötter. Finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Stek morötter och lök 2-3 min. Tillsätt tomatpuré och pressad vitlök. Stek ytterligare 2-3 min.
Tillsätt belugalinser, krossade tomater, vatten, torkad oregano, torkad timjan, balsamvinäger, sambal oelek, salt och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock 25-30 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka tagliatellepasta enligt anvisning på förpackningen.
Lägg salladsmix i en skål och dressa med lite olivolja, balsamvinäger, flingsalt och nymald svartpeppar. 
Blanda nykokt tagliatelle med belugabolognese. Servera med riven parmesan och grönsallad. 
Smaklig måltid!