Pizza à la greca med fetaost och oliver

Pizza à la greca med fetaost och oliver

Nytt recept
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Råg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Flingsalt
Svartpeppar
Pizzabotten
1 st
(Vete, Råg)
Fetaost
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Snacksoliver
¾ förp
Torkad oregano
1 msk
Rödkål
250 g
Vitvinsvinäger
2 tsk
Olivolja
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
514 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
58 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Sätt in en plåt i ugnen. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda olivolja, socker, tomatpuré, sambal oelek, vatten och salt i en liten skål.
Skiva tomaterna och bananschalottenlöken tunt.
Bred tomatsåsen över pizzabottnen. Toppa med lök, skivade tomater, smulad fetaost, oliver och torkad oregano. För över pizzan till den heta ugnsplåten och grädda 10-12 min, tills pizzan fått fin färg. Frys gärna in den pizzabotten som blir över!
Strimla rödkål och lägg i en bunke. Krama in vitvinsvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Toppa pizzan med lite nymald svartpeppar och flingsalt. Servera med pizzasallad.
Smaklig måltid!