Stekt fläskkotlett med ugnsrostad potatis och timjansås

Stekt fläskkotlett med ugnsrostad potatis och timjansås

Nytt recept
Under 40 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • kinesisk soja
  • köttbuljong
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • torkad timjan
  • vetemjöl
  • vitlök
Fläskkotlett
600 g
Salt
3/4 tsk
Svartpeppar
Smör
1 msk
(Mjölk)
Småpotatis
900 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Smör
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
1/2 msk
(Vete)
Mjölk
3 dl
(Mjölk)
Torkad timjan
1 tsk
Kinesisk soja
1/2 tsk
(Sojabönor)
Köttbuljong
½ tärning
Grekisk yoghurt
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Rött äpple
2 st
Morötter
300 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
524 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera småpotatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper, blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen 18-20 min, tills potatisen är klar.
Skär fläskkotlett i cm-tjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och stek köttet 2-3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp köttet på ett fat och täck med en tallrik eller ugnsfolie till servering. Spara pannan.
Tillsätt lite smör till den använda stekpannan. Pressa ner vitlök. Pudra vetemjöl över pannan och vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt torkad timjan, kinesisk soja och smulad köttbuljong. Sjud 4-5 min, ta pannan från värmen och rör ner grekisk yoghurt.
Skala och skär morötter i stavar och klyfta äpple. Lägg upp i skålar. 
Servera stekt fläskkotlett med timjansås, ugnsrostad potatis, morötter och äpple.
Smaklig måltid!