Ugnsbakad torskfilé med dijonsås och soltorkade körsbärstomater
3.96 (324)
Under 25 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Dijonsenap
- mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Småpotatis
450 g
Broccoli
1 st
Soltorkade körsbärstomater
½ burk
Torskfilé
300 g
Salt
1/2 tsk
Svartpeppar
Citron
1 st
Smör
1 msk
Olivolja
Vetemjöl
1 tsk
Mjölk
3 dl
Dijonsenap
1 msk
Torkad dragon
1 tsk
Salt
1/2 tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 508 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 49 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka småpotatis i lättsaltat vatten. Skär buketter av broccoli och låt koka med potatisen de sista minuterna.
Lägg torskfilé i en liten smord ugnsform. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen 10-12 min, eller tills torsken är klar.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Hetta upp smör och lite olivolja i en liten kastrull. Vispa ner vetemjöl och mjölk, lite i taget, rivet citronskal, dijonsenap, torkad dragon, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud 5-6 min.
Klyfta den använda citronen. Häll dijonsåsen över den ugnsbakade fisken. Toppa med soltorkade körsbärstomater (avrunna). Servera med nykokt potatis, broccoli och citronklyftor.
Smaklig måltid!