Ugnsbakad torskfilé med dijonsås och soltorkade körsbärstomater

Ugnsbakad torskfilé med dijonsås och soltorkade körsbärstomater

3.96 (324)
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Dijonsenap
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Småpotatis
450 g
Broccoli
1 st
Soltorkade körsbärstomater
½ burk
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
1/2 tsk
Svartpeppar
Citron
1 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Olivolja
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Mjölk
3 dl
(Mjölk)
Dijonsenap
1 msk
Torkad dragon
1 tsk
Salt
1/2 tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
508 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka småpotatis i lättsaltat vatten. Skär buketter av broccoli och låt koka med potatisen de sista minuterna.
Lägg torskfilé i en liten smord ugnsform. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen 10-12 min, eller tills torsken är klar.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Hetta upp smör och lite olivolja i en liten kastrull. Vispa ner vetemjöl och mjölk, lite i taget, rivet citronskal, dijonsenap, torkad dragon, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud 5-6 min.
Klyfta den använda citronen. Häll dijonsåsen över den ugnsbakade fisken. Toppa med soltorkade körsbärstomater (avrunna). Servera med nykokt potatis, broccoli och citronklyftor.
Smaklig måltid!