Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- torkad oregano
- torkad timjan
- vatten
- vitlök
Spaghetti
360 g
Gurka
1 st
Riven ost
1/3 förp
Olivolja
Nötfärs
500 g
Vitlök
1 klyfta
Grönsaksbuljong
½ tärning
Torkad oregano
1/2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Svartpeppar
Pastasås
1/2 förp
Vispgrädde
1 dl
Vatten
1 dl
Cocktailtomater
1 ask
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 717 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Ta fram alla ingredienser. Skölj alla grönsaker. Koka upp en rymlig kastrull med lättsaltat vatten till pastan. Ta fram en stekpanna, stekspade, ett stort serveringsfat, måttsats, vitlökspress, durkslag, kniv och skärbräda.
Lägg ner spaghetti i det kokande vattnet och koka enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten till punkt 5.
Hetta upp lite olivolja i stekpannan. Stek nötfärs och pressad vitlök 2-3 min.
Tillsätt smulad grönsaksbuljong, torkad oregano, torkad timjan och lite nymald svartpeppar.
Häll på pastasås, vispgrädde och det sparade pastavattnet. Vänd ner cocktailtomater och låt puttra på svag värme ytterligare 3-5 min, eller till servering.
Dela gurka i bitar. Blanda köttfärssåsen med nykokt spaghetti och smaka av med lite salt. Lägg upp på serveringsfatet och toppa med riven ost. Servera med gurka.
Smaklig måltid!