Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vitlök
- malen ingefära
- vitvinsvinäger
- vatten
- honung
- grönsaksbuljong
- salt
- svartpeppar
Ciabatta
1 förp
Tomater
2 st
Gurka
1/2 st
Oregano
1/2 förp
Bakpotatis
1 st
Morötter
500 g
Gul lök
1 st
Olivolja
2 1/2 msk
Vitlök
2 klyfta
Malen ingefära
2 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
7 dl
Vispgrädde
1 dl
Honung
1 msk
Grönsaksbuljong
2 tärning
Salt
Svartpeppar
Små vita bönor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 511 kcal
- Fett: 19 g
- Kolhydrater: 72 g
- Protein: 13 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Grädda ciabattan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär bakpotatis och morötter i cm-stora bitar. Skiva gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs allt tillsammans med pressad vitlök på medelvärme 2-3 min.
Tillsätt malen ingefära, vitvinsvinäger, vatten, vispgrädde och honung. Smula ner grönsaksbuljong. Sjud under lock 8-12 min, tills rotfrukterna är mjuka.
Tärna tomater och gurka. Finhacka blad av oregano. Lägg upp i skålar.
Häll av vita bönor och lägg ner i soppan. Mixa soppan slät med en stavmixer direkt i kastrullen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa soppan med grönsakstärningar och färsk oregano. Servera med nygräddat bröd.
Smaklig måltid!