Koreansk kycklinggryta med ingefära, sesamfrön och salladslök
Laktosfri
Utan gluten

Koreansk kycklinggryta

med ingefära, sesamfrön och salladslök
Nytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Salladslök
1 förp
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Gul lök
1 st
Salladskål
150 g
Olja
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
½ tsk
Tomatpuré
1 förp
Srirachasås
½ förp
Vatten
3 dl
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Japansk soja
1 förp
(Sojabönor)
Sesamolja
1 påse
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
647 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skala och finhacka ingefära och vitlök. Klyfta gul lök. Skär salladskål i mindre bitar. Skär kycklinglårfilè i ca 4 bitar per filè.
 Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs kyckling ca 5 min, tills den fått fin stekyta. Krydda med salt. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner tomatpuré, srirachasås, socker, vitvinsvinäger, japansk soja och vatten. Låt sjuda ca 15 min under lock. Blanda ner salladskål och sesamolja, låt allt koka ytterligare ca 5 min. 
Rosta sesamfrö i en torr stekpanna. Finstrimla salladslök.
Toppa grytan med salladslök och sesamfrön. Servera med jasminris.
Smaklig måltid!