Grill
Grillad hamburgare med tryffelmajonnäs
karamelliserad lök och pommes fritesNytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
2 krm
Gul lök
1 st
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Olja
Vatten
½ dl
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Hamburgerost
Hamburgerbröd
2 st
Majonnäs
½ dl
Tryffelolja
1 tsk
Salt
½ krm
Isbergssallad
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 910 kcal
- Fett:
- 49 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du ha extra frasiga pommes frites? Fritera dem istället för att tillaga dem i ugnen!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Vill ni grilla, tänd grillen.
Skrubba potatisarna och skär dem i cirka 1-1,5 cm tjocka stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper (eller se tips!). Blanda med neutral olja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg. Blanda runt efter halva tiden.
Skala och skiva gul lök. Stek i olja på medelhög värme ca 3 min, tills den fått fin färg. Tillsätt socker, vinäger och vatten och sjud löken ca 10 min eller tills vätskan kokat bort.
Blanda majonnäs, tryffelolja, salt och nymald svartpeppar i en liten skål.
Forma nötfärs till platta burgare. Krydda med med salt och lite nymald svartpeppar. Grilla burgarna på hög värme ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta. Lägg hamburgerost ovanpå burgarna och låt osten smälta. Rosta hamburgerbröd med insidan ned snabbt på grillen.
Plocka blad från isbergssallad. Lägg tryffelmajonnäs på bottenbrödet. Lägg på sallad, hamburgaren med smält ost och den karamelliserade löken. Servera med pommes frites.
Smaklig måltid!