Grillad fläskkarrè med chimichurri, potatissallad och citronaioli

Midsommar

Laktosfri
Utan gluten

Grillad fläskkarrè med chimichurri

potatissallad och citronaioli
Nytt recept
Under 40 min
18 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Citron, skal
1 st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Bladpersilja
10 g
Koriander
10 g
Röd chili
½ st
Citron, saft
½ st
Olivolja
2 msk
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Flytande honung
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Olja
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Sugarsnaps
1 förp
Rädisor
1 förp
Bladpersilja
10 g
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torkad timjan
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
865 kcal
Fett:
58 g
Kolhydrater:
50 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Färsk chili kan variera i hetta. Smaka gärna lite på chilin för att veta hur stark den är. Använd sedan efter egen smak.

 Dela potatis i mindre bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten.
 Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en liten skål. Blanda ner majonnäs, pressad vitlök och salt.
 Finhacka schalottenlök, vitlök, bladpersilja och koriander. Lägg allt i en skål. Halvera och ta bort kärnor och kärnhus från röd chili. Finhacka chilin (se tips!) och tillsätt till skålen. Halvera den använda citronen och pressa ner saften från ½ citron i skålen. Blanda ner olivolja, salt och socker.
 Blanda dijonsenap, flytande honung, vitvinsvinäger, olja, salt och nymald svartpeppar i en rymlig salladsskål. 
 Strimla rödlök och sugarsnaps. Kvarta rädisor. Grovhacka bladpersilja. Blanda ner alla grönsaker och kokt potatis i skålen med dressing.
 Krydda fläskkarrè med torkad timjan, salt och nymald svartpeppar. Ringla på lite olja. Grilla köttet ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt. Låt köttet vila några minuter. Skär upp i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Toppa köttet med hälften av chimichurrin.
Servera grillad fläskkarrè med potatissallad, citronaioli och resten av chimichurrin.
Smaklig måltid!