Midsommar
Laktosfri
Utan gluten
Grillad fläskkarrè med chimichurri
potatissallad och citronaioliNytt recept
Under 40 min
18 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svaveldioxid·
- Ägg·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Citron, skal
1 st
Majonnäs
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Bladpersilja
10 g
Koriander
10 g
Röd chili
½ st
Citron, saft
½ st
Olivolja
2 msk
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Dijonsenap
1 msk
Flytande honung
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Olja
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Sugarsnaps
1 förp
Rädisor
1 förp
Bladpersilja
10 g
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torkad timjan
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 865 kcal
- Fett:
- 58 g
- Kolhydrater:
- 50 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Färsk chili kan variera i hetta. Smaka gärna lite på chilin för att veta hur stark den är. Använd sedan efter egen smak.
Dela potatis i mindre bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten.
Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en liten skål. Blanda ner majonnäs, pressad vitlök och salt.
Finhacka schalottenlök, vitlök, bladpersilja och koriander. Lägg allt i en skål. Halvera och ta bort kärnor och kärnhus från röd chili. Finhacka chilin (se tips!) och tillsätt till skålen. Halvera den använda citronen och pressa ner saften från ½ citron i skålen. Blanda ner olivolja, salt och socker.
Blanda dijonsenap, flytande honung, vitvinsvinäger, olja, salt och nymald svartpeppar i en rymlig salladsskål.
Strimla rödlök och sugarsnaps. Kvarta rädisor. Grovhacka bladpersilja. Blanda ner alla grönsaker och kokt potatis i skålen med dressing.
Krydda fläskkarrè med torkad timjan, salt och nymald svartpeppar. Ringla på lite olja. Grilla köttet ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt. Låt köttet vila några minuter. Skär upp i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Toppa köttet med hälften av chimichurrin.
Servera grillad fläskkarrè med potatissallad, citronaioli och resten av chimichurrin.
Smaklig måltid!